- O otoku -

Otok Drvenik Veli, smješten je u središnjoj Dalmaciji te predstavlja pravu skrivenu oazu među jadranskim otočjem.

Ostao je zaštićena ljepota hrvatske baštine u blizini Trogira. Očuvao je svoju istinsku draž i ostao izoliran od užurbanosti modernog turizma.

Gradić i vidikovac

Na otoku se smjestio istoimeni gradić, čija povijest seže do davnog 15. stoljeća. U njemu danas možete putovati kroz vrijeme i posjetiti ruševine nekolicine bogataških palača. Tu je i spomenik iseljenicima koji je na rtu luke stavio svoj vječni pečat.

Vidikovac otoka okrunila je veličanstvena kapelica sv. Nikole koja potječe još iz 18. stoljeća. Uz njegovu bogatu prošlost, Drvenik Veli također je poznat po svojim predivnim lagunama.

Osjetite dodir kristalno čistog mora i doživite harmoniju povijesti i okoliša, koja će Vas pratiti tijekom cijelog boravka na otoku.

Pregledajte smještaj
Obala Amalka Mare

Solinska uvala i Plava Laguna

Na južnoj strani otoka možete uživati u Solinskoj uvali koju krasi očaravajuća ljepota kamenitih plaža te bistrina mora.

Istočna strana Drvenika Velog skriva pravi biser Jadrana – Plavu Lagunu, poznatu i kao plažu Krknjaši. Ova pješčana uvala okupana je tirkiznim tonovima Jadranskog mora. Obrgljena je mirisnim borovima koji dodatno naglašavaju njezin neopisivi šarm.

Netaknuta priroda i stjenovita obala pružaju Vam intimnost i idealan ambijent za nezaboravan odmor.